Kategoria: Artykuły spożywcze -> Maszyny dla przemysłu spożywczego Kraj: Wszystkie Polecane produkty [Polska]Suszarka pojemnikówSuszarka pojemników przystosowana jest do współópracy z przelotową myjką pojemników UNIMA-300.
Podczas trwającego co najmniej 30 sekund procesu suszenia uzyskiwany jest wysoki stopień wysuszenia pojemnika.
Urządzenie jest energooszczędne.
Zastosowanie dwóch wysokowydajnych wentylatorów promieniowych oraz dusz o odpowiednio dobranej geometri gwarantuje uzyskanie dobrych efektów suszenia przy niskim poziomie hałasu.
Urządzenie jest łatwe w obsłudze, zajmuje mało miejsca.
Dodatkowe[...] [Polska]Myjka pojemnikówUNIMA-300 jest jednym z niewielu na rynku przelotowych urządzeń myjących.
Podczas trwającego co najmniej 30 sekund procesu mycia uzyskiwany jest bardzo wysoki stopień czystości zarówno pod względem optycznym jak i higienicznym. Urządzenie jest energo- i wodooszczędne. Woda do mycia znajduje się w obiegu zamkniętym i jej ubytki uzupełniane są świerzą wodą podawaną w strefie opłukiwania. Urządzenie jest łatwe w obsłudze, zajmuje mało miejsca
Dodatkowe opcje wyposażenia:
-[...] [Polska]Linia dzielenia mięsaLinia dzielenia służy do rozbioru półtusz wieprzowych na elementy. Charakteryzuje się prostą i ergonomiczną budową, która zapewnia łatwe utrzymanie czystości. Półtusza bezpośrednio z kolejki kładziona jest na kloc do porcjowania gdzie następuje wstępny podział. Z kloca elementy półtuszy kładzione są na przenośnik taśmowy, którym transportowane są do stołów rozbiorowych. Z taśmy pracownik pobiera części półtusz na stół rozbiorowy. Na stołach rozbiorowych elementy[...] [Polska]Linia dzielenia mięsaLinia dzielenia służy do rozbioru półtusz wieprzowych na elementy. Charakteryzuje się prostą i ergonomiczną budową, która zapewnia łatwe utrzymanie czystości. Półtusza bezpośrednio z kolejki kładziona jest na kloc do porcjowania gdzie następuje wstępny podział. Z kloca elementy półtuszy kładzione są na przenośnik taśmowy, którym transportowane są do stołów rozbiorowych. Z taśmy pracownik pobiera części półtusz na stół rozbiorowy. Na stołach rozbiorowych elementy[...] [Polska]Linia dzielenia mięsaLinia dzielenia służy do rozbioru półtusz wieprzowych na elementy. Charakteryzuje się prostą i ergonomiczną budową, która zapewnia łatwe utrzymanie czystości. Półtusza bezpośrednio z kolejki kładziona jest na kloc do porcjowania gdzie następuje wstępny podział. Z kloca elementy półtuszy kładzione są na przenośnik taśmowy, którym transportowane są do stołów rozbiorowych. Z taśmy pracownik pobiera części półtusz na stół rozbiorowy. Na stołach rozbiorowych elementy[...] [Polska]Linia rozbioru kurczakaLinia rozbioru drobiu służy do dzielenia i filetowania wszystkich rodzajów drobiu. Charakteryzuje się prostą i ergonomiczną budową, która zapewnia łatwe utrzymanie czystości. Zasada działania polega na tym, że wypatroszone tuszki nasadza się na tworzywowe stożki osadzone na wykonanych ze stali kwasoodpornej wieszakach. Wieszaki przykręcone do wózków transportera łąńcuchowego podtrzymywane sa dodatkowo w prowadnicach w celu zachowania stabilności zestawu. Prędkość linii jest[...] [Polska]Stół rozbiorowyinformacje techniczne:
# wykonanie z profili zamkniętych ze stali kwasoodpornej
# blat o grubości 2 mm
# możliwość wykonania z półką z blachy lub rurek
# obgięcie z tyłu na wysokości 40 mm (inne na zamówienie)
# blat roboczy z płyty polietylenowej (PE500) o grubości 30 mmi szerokości 300 mm
# możliwość wykonania całej powierzchni roboczej z płyty polietylenowej
wymiary LxS:
1000x900
1500x900
2000x900[...] [Polska]Kloc do porcjowaniainformacje techniczne:
# wykonanie z profili zamkniętych ze stali kwasoodpornej
# płyta polietylenowa o grubości 80 mm
wymiary LxS
500x500
1000x2000[...] [Polska]Stacja higienyStacja higieny przeznaczona jest do dezynfekcji rąk oraz podeszw butów (stacja higieny z wanną odpływową) w przemyśle spożywczym. Zasada działania polega na tym, że w chwili włożenia rąk do skrzynki dezynfekcyjnej fotokomórka włącza układ, który powoduje natrysk płynu dezynfekcyjnego. Po dezynfekcji rąk następuje otwarcie obwodu i umożliwione jest przejście przez kołowrót. Wanna odpływowa jest tak skonstruowana, że we wstępnej fazie umożliwia dezynfekcję podeszw, a następnie[...] [Polska]Stacja higieny wiszącaStacja higieny przeznaczona jest do dezynfekcji rąk oraz podeszw butów (stacja higieny z wanną odpływową) w przemyśle spożywczym. Zasada działania polega na tym, że w chwili włożenia rąk do skrzynki dezynfekcyjnej fotokomórka włącza układ, który powoduje natrysk płynu dezynfekcyjnego. Po dezynfekcji rąk następuje otwarcie obwodu i umożliwione jest przejście przez kołowrót. Wanna odpływowa jest tak skonstruowana, że we wstępnej fazie umożliwia dezynfekcję podeszw, a następnie[...] |
|